Team Skinstad forteller om Cortina- skirenn

Av Simon Ebsa, 10.10.2015

Team Sport 1 Skinstad om Cortina-Toblach

Cortina-Toblach er et fantastisk arrangement i historiske omgivelser. Cortina d'Ampezzo arrangerte vinter-OL så tidlig som i 1956, da den nå Lillehammer-bosatte totningen Alv Gjestvang tok sin første av to OL-medaljer på lengdeløpsskøyter med sin bronse på 500-meter. Medaljen sikret han på innsjøen Lago di Misurina, som ligger mellom nettopp Cortina og Toblach, eller Dobbiaco som byen heter på italiensk. Mens Toblach, eller Dobbiaco om du vil ligger i Süd-Tirol, den tyskspråklige delen av Italia, ligger nabobyen Cortina i den italienskspråklige delen.

 For langrennsfolket, er det derimot Toblach som er aller mest kjent. Riktignok har den tradisjonsrike langetappen i Tour de Ski hatt start i Cortina d'Ampezzo og mål-gang i Toblach, men med en rekke andre TdS-renn og verdenscuprenn for øvrig, er det mål-byen Toblach som er mest kjent i langrennsmiljøet. I Cortina-Toblach blir man bedre kjent med løypene der både allroundeliten og langløpseliten måler krefter.

 Team Sport 1 Skinstad gleder seg til å være med Maxpulse Sportsreiser til Italia, og her følger sju gode grunner til at du bør bli med oss på tur!

 

1) Fantastiske omgivelser og nydelig natur gir Cortina-Toblach en unik ramme som alene er verdt turen.

 

2) Mat og drikke har en spesiell plass i italiensk kultur, og her har sultne langrennsløpere muligheten til å kombinere trening og konkurranser med en kulinarisk opplevelse.

 

3) Cortina d'Ampezzo og Toblach er rikt på idrettshistorie, fra både gamledager og nyere tid. Her vil både gamle travere og morgendagens helter ha noe å glede seg til.

 

4) I Mellom-Europa er det en mer avslappet holdning rundt de fleste skirenn enn hjemme i Norge. Her veier trivsel høyere enn selve konkurransen, så her kan man nyte opplevelsen enten man kjemper om seieren eller har mål om å fullføre.


5) Du trener og konkurrerer i løyper og anlegg kjent fra både verdenscupen og langløpscupen, og får muligheten til å måle krefter med flere av verdens beste skiløpere og/eller treningskameraten du har med deg på tur.

 

6) Været i Nord-Italia er ofte noe å glede seg over på denne tiden av året, og det er vel lite som slår påskefølelsen allerede i februar.

 

7) Sammen med Maxpulse Sportsreiser skal vi legge til rette for at deltakerne får en best mulig opplevelse. Med mange års erfaring fra langrennssporten, både som utøvere, støtteapparat og ekspertkommentatorer, håper vi å kunne bidra med både nyttig kunnskap og nye historier.Del innlegget